Зоря вже здобула дві перемоги в ЛЄ / фото: ФК Зоря

8 серпня на стадіоні "Васіл Левскі" у Софії відбудеться перший матч третього раунду кваліфікації Ліги Європи між місцевим ЦСКА і луганською "Зорею".

Дивіться на УНІАН пряму онлайн відео трансляцію матчу ЦСКА - Зоря.

Початок зустрічі - о 20:30.

Відео дня

ЦСКА - Зоря: де дивитися матч кваліфікації Ліги Європи

"Зоря": максимальний результат, але по грі залишаються питання

У цьому сезоні луганчани вперше за багато років стартували без Юрія Вернидуба - тренер покинув команду, а його місце зайняв Віктор Скрипник, який встиг попрацювати з "Вердером" у Бундеслізі та привести "Ригу" до чемпіонства і завоювання Кубка у Латвії.

Якщо в ігровому плані команда тільки створюється, то за результати фахівця вже варто похвалити. У чемпіонаті України "Зоря" здобула перемогу над "Ворсклою" (1:0) і зіграла внічию з "Дніпром-1" (1:1), а в єврокубках здобула дві перемоги.

Щоправда, суперник був дуже посередній - чорногорська "Будучность". У гостях українці фактично закрили питання, оформивши перемогу з рахунком 3:1. У Запоріжжі луганчани перемогли скромніше - 1:0, та ще й маючи перевагу після двох вилучень у чорногорців. За пасивну гру трибуни навіть освистали команду Скрипника після фінального свистка.

Є у "Зорі" серйозна кадрова втрата - травма Артема Громова, який забив три з чотирьох м'ячів у ворота "Будучності". Це лідер луганчан, замінити якого буде непросто. При цьому один з можливих варіантів - форвард київського "Динамо" Назарій Русин, який днями перейшов в команду на правах оренди.

Цікавий момент: Скрипник в минулому році зустрічався з ЦСКА у кваліфікації Ліги Європи на чолі "Риги". Команда українського тренера тоді поступилася на виїзді 0:1, а потім перемогла вдома 1:0, але за підсумками серії пенальті далі пройшли болгари. Цей досвід обов'язково допоможе тренеру в майбутньому матчі.

ЦСКА - Зоря: прогноз букмекерів на матч кваліфікації Ліги Європи

ЦСКА: хороші часи давно позаду

Софійський клуб є найтитулованішим у своїй країні. "Армійці" ставали чемпіонами 31 раз, а ще у них в активі є 21 Кубок Болгарії та 4 Суперкубки.

Проте, останнє чемпіонство датоване ще 2008-м роком. У 2015-му трапилася зовсім сумна історія - клуб через борги був позбавлений професійного статусу та опинився в третьому дивізіоні. Там команда обігравала майже всіх і стала чемпіоном, після чого політична еліта країни допомогла ЦСКА знову повернутися в еліту.

Всі досягнення, серед яких і два півфіналу Кубка європейських чемпіонів (1967, 1982), залишилися в минулому. Зараз ЦСКА знаходиться в тіні "Лудогорця" - команди, яка стала обличчям болгарського футболу в останні роки. Софійського клубу залишалося змиритися зі статусом другого номера.

Влітку команду очолив Любко Петрович, який змінив Доброміра Мітрова. Тренерські перестановки - звична справа для клубу. Що стосується складу команди, то тут лідерами є легіонери, серед яких - декілька португальців. Головною зіркою можна вважати півзахисника Тьягу Родрігеша, який стабільно виступає за "армійців" з позаминулого року.

ЦСКА здолав вже два етапи відбору ЛЄ. Болгарські "армійці" пройшли чорногорський "Тітоград" (4:0, 0:0), а потім в серії пенальті здолали хорватський "Осієк" (1:0, 0:1 і 4:3 по пенальті).

На внутрішній арені позаду вже чотири туру нового сезону і поки у ЦСКА в активі дві перемоги при одній нічиїй і одній поразці. В цілому при новому головному тренері софійська команда поки не може знайти свою гру.

Орієнтовні склади

ЦСКА: Черняускас, Занєв, Бодуров, Альбентоса, Томаш, Фаббріні, Родрігеш, Бікел, Малінов, Джеферсон, Соу

"Зоря": Шевченко, Тимчік, Вернидуб, Чеберко, Михайличенко, Іванисеня, Кочергін, Юрченко, Хомченовський, Ледньов, Русин.

Слова перед матчем

Головний тренер "Зорі" Віктор Скрипник:

"Знаю наш розпорядок і календар. Зіграли з "Дніпром-1", тепер треба перемикатися на Лігу Європи. Добре знаю софійський ЦСКА, в минулому році грали з ними, коли я тренував "Ригу". Ми граємо на виїзді, там легкого життя не буде, вони не будуть закриватися. 100% їм треба здобути перевагу. Нам треба виступити гідно".

Арбітр

Судити зустріч буде швейцарський арбітр Сандро Шерер.