Крейг Ріді / REUTERS

Росія не буде відсторонена від участі на чемпіонаті Євро-2020 та проведення частини матчів турніру в Санкт-Петербурзі.

Читайте такожРосія відсторонена від участі у всіх міжнародних турнірах на чотири роки

Про це заявив президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Крейг Ріді в коментарі The Independent.

Відео дня

"У санкціях є винятки. Росія зможе приймати матчі, а також брати участь у Євро-2020 наступного літа, тому що керівництво європейського футболу (УЄФА - прим.) не відноситься до поняття Major Event Organizers, передбаченого Міжнародним кодексом відповідності. Також стандарти відповідності WADA не відносяться до УЄФА", - зазначив Ріді.

При цьому велика вірогідність, що Росія пропустить чемпіонат світу з футболу 2022 року в Катарі. Офіційно підтвердити відсторонення після рішення WADA повинні у ФІФА.

Нагадаємо, в Лозанні пройшло засідання виконкому WADA, присвячене питанню статусу відповідності Російського антидопінгового агентства (РУСАДА). Рішення позбавити цього статусу організацію було прийнято одноголосно.

Росія була на чотири роки відсторонена від участі у всіх міжнародних турнірах, у тому числі Олімпійських іграх і чемпіонатах світу. Також РФ не зможе приймати міжнародні старти у всіх видах спорту.

Росія зіграє на Євро-2020 в групі B з Бельгією, Данією і Фінляндією. Також чотири поєдинки турніру відбудуться в Санкт-Петербурзі.

УНІАН раніше повідомляв, що в Росії визнали масову підміні допінг-проб.