Гравці Мілана / фото REUTERS

Італійський "Мілан" у раунді плей-офф кваліфікації Ліги Європи на виїзді грав з португальським "Ріу Аве".

"Мілан" пройшов далі за підсумками серії пенальті, в якій команди завдали 24 удари.

Однак і сам матч вийшов досить драматичним. Основний час завершився внічию - 1:1. Вже в дебюті овертайму "Ріу Аве" вийшов вперед, проте "Мілан" відігрався на 122-й хвилині - після вилучення суперника Хакан Чалханоглу зрівняв рахунок з пенальті.

Відео дня

Читайте такожКваліфікація Ліги Європи: результати матчів раунду плей-офф

У післяматчевій серії пенальті команди синхронно забивали і промахувалися. Дійшло навіть до того, що десяті удари завдавали воротарі, і обидва не забили. У підсумку команди пішли по другому колу, і все вирішилося на дванадцятих ударах. Симон К'єр вдруге забив, а ось Адерлан Сантос свій удар не реалізував.

"Ріу Аве" (Португалія) - "Мілан" (Італія) - 2:2 (8:9 по пенальті)

Голи: Жералдеш, 72, Дала, 91 - Салемакерс, 51, Чалханоглу, 120+2 (з пенальті)

"Ріу Аве": Кешек, Адерллан Сантос, Пінту, Монте, Боревкович, Аугусто, Тарантіні (Ямбор, 75), Пьязон, Дієго Лопес (Жералдеш, 66), Карлуш Мане (Габриелзіньо, 109), Морейра (Дала, 86)

"Мілан": Доннарумма, Калабрія, К'єр, Тео, Габбія, Чалханоглу, Кессіе (Тоналі, 105), Кастільєхо (Браїм Діас, 46), Беннасер, Мальдіні (Рафаел Леау, 67), Салемакерс (Коломбо, 95)

"Мілан": повернення в Лігу Європи

  • У минулому єврокубковому сезоні "Мілан" повинен був грати в Лізі Європи, проте клуб був дискваліфікований через порушення фінансового фейр-плей і виключений з турніру. До цього "россонері" два роки поспіль виступали в Лізі Європи, але не проходили далі 1/8 фіналу.
  • На шляху до групового етапу Ліги Європи 2020-2021 "Мілан" раніше пройшов ірландський "Шемрок Роверс" (2:0) і норвезький "Буде-Глімт" (3:2). 
  • Безпрограшна серія команди у всіх турнірах на даний момент налічує 17 матчів.