Льюїс Хемілтон з

Британський пілот "Мерседеса" Льюїс Хемілтон переміг у кваліфікації другого етапу "Формули-1" - Гран-прі Китаю, який проходить в передмісті Шанхаю. Про це повідомляє офіційний сайт "Ф-1".

У суботу в третьому сегменті кваліфікації триразовий чемпіон світу проїхав краще коло за 1 хвилину 31,678 секунди і завоював 63-й поул-позишн у кар'єрі в "Ф-1". Другим став Себастьян Феттель (+0,186) з "Феррарі". Трійку замкнув партнер Хемілтона по команді Вальттері Боттас (+0,187).

Далі в першій десятці гонщики розташувалися в наступному порядку: 4. Кімі Райкконен ("Феррарі"), 5. Даніель Ріккьярдо ("Ред Булл"), 6. Феліпе Маса ("Вільямс"), 7. Ніко Хюлькенберг ("Рено"), 8. Серхіо Перес ("Форс Індія"), 9. Данило Квят ("Торо Россо"), 10. Ленс Стролл ("Вільямс").

Відео дня

У першому сегменті кваліфікації італійський гонщик "Заубера" Антоніо Джовінацці не впорався з керуванням: в одному з поворотів його занесло, і машина врізалася у відбійник. Голландський пілот "Ред Булл" Макс Ферстаппен під час кваліфікації зіткнувся з проблемами з двигуном, в результаті став тільки 19-м.

У п'ятницю в передмісті Шанхаю повинні були відбутися дві сесії вільних заїздів, однак організатори частково змогли провести лише першу. Друга практика була скасована у зв'язку з туманом, через який медичний вертоліт виявився не в змозі виконати посадку. Згідно з правилами змагань, в цілях безпеки медичний вертоліт повинен бути в наявності на кожному старті.

Очікується, що у неділю, коли повинна відбутися гонка, буде така ж погода, як у п'ятницю. У зв'язку з цим у ЗМІ повідомлялося, що гонка може бути перенесена на суботу. Однак гоночний директор "Формули-1" Чарлі Уайтінг у п'ятницю на зустрічі з представниками команд виключив ймовірність зміни розкладу Гран-прі Китаю в зв'язку з несприятливими погодними умовами.

Старт гонки повинен бути даний в 9:00 за київським часом в неділю.