Еліна Світоліна / twitter.com/australianopen

У Мельбурні завершився поєдинок третього кола Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. На головному корті українка Еліна Світоліна здобула дуже складну перемогу над суперницею з Китаю - 42-ю ракеткою світу Чжан Шуай.

Поєдинок тривав майже три години і завершився перемогою Еліни в трьох партіях - 4:6, 6:4, 7:5, повідомляє офіційний сайт змагань.

Читайте такожСвітоліна і Ястремська проведуть матчі третього кола Australian Open на центральному корті

Відео дня

Світоліна вела з брейком у першому сеті, виграючи 4:2, але потім програла чотири гейми поспіль, а разом з ними і сет - 4:6. Непросто складалася і друга партія. За рахунку 3:2 на свою користь вона взяла медичний тайм-аут, поскаржившись на проблеми з плечем. Але все ж другий сет Світоліна забрала - 6:4.

Непередбачувані "гойдалки" відбувалися у вирішальній третій партії. Китаянка на початку сету зробила два брейка поспіль і в результаті повела - 3:0. Опинившись в майже безвихідній ситуації, Світоліна зібрала волю в кулак і створила вражаючий камбек - 3:3, а потім виграла ще два гейми - 5:3. Втім, відразу подати на матч Еліна не змогла, дозволивши суперниці зрівняти рахунок - 5:5. Однак до тайбрейка у вирішальному сеті справа не дійшла: Світоліна завершила матч брейком - 7:5.

У четвертому колі (1/8 фіналу) Світоліна зіграє з переможницею пари Еліз Мертенс (Бельгія) - Медісон Кіз (США).