Олімпіада-2020 пройде в Токіо / REUTERS

Олімпійський комітет Росії (ОКР) заявив про те, що Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дозволив російським спортсменам виступати на Олімпіаді-2020 під своїм прапором.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті ОКР.

В ОКР заявили, що отримали "офіційне запрошення" від МОК.

Відео дня

Читайте такожУ Токіо відбулася акція протесту проти Олімпіади-2020 (фото)

"Олімпійський комітет Росії отримав можливість, на відміну від попередніх Ігор в Пхенчхані, сформувати повноцінну олімпійську команду Росії, яка виступить у столиці Японії під своїм прапором і без будь-яких обмежень або додаткових умов", - йдеться в повідомленні.

В ОКР також уточнили, що це стосується і російських легкоатлетів, незважаючи на те, що в червні Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) продовжила відсторонення Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).

Нагадаємо, через допінг в російському спорті на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані російські спортсмени брали участь під нейтральним прапором і під назвою "Олімпійські атлети з Росії", а на Олімпіаду-2016 у зв'язку з відстороненням ВФЛА в Ріо була допущена лише одна російська легкоатлетка. Після Олімпіади-2018 ОКР був відновлений у правах.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що один з головних кураторів системи допінгу в Росії домігся скасування покарання в CAS.