Картина, створена нейромережею Midjourney, що посіла перше місце в конкурсі мистецтв / фото Discord

Нейромережі для малювання стрімко розвиваються, зображення стають все більш і більш деталізованими, якісними та реалістичними. Разом з тим для досягнення неймовірного результату не обов'язково вміти малювати – досить просто правильно сформулювати текстовий запит або підібрати вже наявні картинки. 

У мережі точаться баталії навколо того, чи можна вважати такі малюнки автентичними. Ви, можливо, пам'ятаєте історію, як створена нейромережею картина перемогла в конкурсі мистецтв. Це говорить тільки про одне: художники бояться втратити роботу і правильно роблять, оскільки нейромережі для малювання онлайн тепер доступні кожному. Ну а ми підібрали топ сервісів, завдяки яким ви зможете отримати якісні зображення навіть без художніх умінь.

Midjourney

На сьогодні, мабуть, найбільш "просунута" нейромережа для створення зображень. Доступ відкритий через сервер в популярному серед геймерів месенджері Discord, де потрібно ознайомитися з правилами спільноти, потім перейти в один з каналів #newbies, ввести в чат команду /imagine і сформулювати свій запит англійською мовою.

Відео дня

Головні особливості нейромережі: 

  • Запити потрібно формулювати англійською мовою.  
  • Ліміт на безкоштовну генерацію становить 25 зображень; 
  • Є можливість купити підписку;
  • Можна одночасно згенерувати чотири зображення з високим рівнем деталізації.

Картинки за запитом "герої Гаррі Поттера в світ кіберпанку"

Stable Diffusion

Другий за популярністю сервіс серед любителів "пограти" з нейронками. Однак доступ до нього є більш проблематичним і включає два варіанти: 

  • Сервіс Hugging Face. Головна проблема – велика кількість користувачів, через що на генерацію зображення потрібно дуже довго чекати. Втім, обмежень на генерацію картинок немає.
  • Платформа DreamStudio. Вимагає створення облікового запису, але можна зайти, якщо у вас є акаунт Google або Discord. Обмежене число кредитів на генерацію зображень.

Сама ж нейромережа дозволяє не просто створювати картинки за запитом, але й індивідуально налаштовувати точність його відповідності, число кроків і безліч додаткових параметрів, що спрощує роботу і робить результат більш відповідним вашій уяві. 

Craiyon

Дуже простий сервіс для створення зображень, оскільки він не вимагає ні реєстрації, ні додаткових налаштувань. Особливість нейромережі в тому, що вона за один раз генерує відразу дев'ять зображень, з яких можна підібрати ту, яка найбільш точно ілюструє запит. 

Craiyon створює прості, але деталізовані зображення. Може використовуватися в якості сервісу для створення базового малюнка, який дизайнер буде допрацьовувати самостійно. Приваблює зручністю в роботі та швидкістю отримання результату. 

Робота нейромережі за запитом "Як буде виглядати майбутнє"

Starryai

Запорука якісного результату в цій нейромережі – правильно сформульований текстовий опис, а також гарний підбір додаткових параметрів. Відповідно, вимагає умінь роботи з цими параметрами, наявність картинки-референсу, знання стилістики та інших художньо-дизайнерських елементів, чим може відштовхнути користувачів-любителів. 

Одночасно з цим відрізняється від інших нейромереж наявністю функцій соціальної мережі, що дозволяє надихатися іншими роботами та вивчати базові принципи роботи сервісу. 

Ще один момент – за зображення потрібно платити кредитами. Особливість Starryai в тому, що їх можна не тільки купувати, але і заробляти, виконуючи прості завдання. Це робить її схожою на онлайн-гру, що також виглядає досить цікаво. 

Dream

Навіть у Google є власна нейромережа з лаконічною, але цілком відповідною назвою Dream. Головна особливість сервісу полягає в тому, що він аналізує пошукові запити, а потім на їх основі генерує абстрактні зображення. 

Працювати з програмою можна онлайн або у відповідному мобільному додатку. Досить ввести текстовий запит до 200 символів, а також вказати бажаний запит. Також є можливість працювати з NFT проєктами. 

Робота нейромережі за запитом "Соняшники під місяцем " в різних стилях"

Раніше УНІАН розповідав про популярну серед українських користувачів нейромережу, яка робить з вас героя аніме. Попри те, що весь інтерфейс китайською мовою, сервіс максимально простий у використанні.

Також розповідали про "фішки" браузера Microsoft Edge, які роблять його кращим за Google Chrome. Серед них – зручні вертикальні вкладки, режим ефективності та вбудований захист від витоку паролів.

Вас також можуть зацікавити новини: