Як поставити на паузу голосове повідомлення в телеграмі: простий лайфхак / фото REUTERS

Сьогодні Telegram за популярністю поступається тільки WhatsApp. Поки другий зайнятий копіюванням функцій з першого, месенджер Дурова знову і знову обростає новими можливостями. При цьому, часто вони позиціюються як "мінорні", тому багато користувачів про них навіть не знають.

Так, наприклад, у січні цього року в Телеграмі з'явилася можливість поставити на паузу запис голосового або відеоповідомлення. Ідея проста: запис у будь-який момент можна поставити на паузу, а потім відновити – підсумкова доріжка склеїться.

Як поставити паузу в телеграмі

Для того, щоб почати користуватися паузою під час запису голосових, для початку оновіть свій мобільний клієнт Telegram до версії "10.6" (а краще одразу  – до найактуальнішої). А далі просто дотримуйтесь інструкції:

Відео дня
  • Зайдіть у Telegram і відкрийте потрібний вам чат.
  • Почніть запис голосового повідомлення і свайпніть пальцем вгору від іконки з мікрофоном.
  • Як результат, у вас з'явиться кнопка паузи. Натисніть на неї.

Як поставити на паузу запис голосового повідомлення в Telegram – це нова фішка
  • Створений аудіофайл відобразиться внизу екрана. Щоб відновити запис, просто повторно натисніть на значок мікрофона.
  • Аналогічна процедура працює і під час запису відеоповідомлення.

Як поставити на паузу запис голосового повідомлення в Telegram – це нова фішка

Ви можете використовувати паузу під час запису голосового повідомлення стільки разів, скільки потрібно, поки не закінчите його повністю. Але варто зазначити, що воно хоч і зберігається в чернетці Телеграма, виходити з месенджера не варто, інакше воно видалиться.

Також для деяких користувачів напевно стане несподіванкою, що для запису аудіо або відео не обов'язково постійно утримувати кнопку – провівши пальцем угору, можна зафіксувати запис. Таким чином месенджер перетворюється на свого роду диктофон.

Раніше УНІАН розповідав, що в Telegram є ліміт на кількість повідомлень – перевірте свій. Якщо перевищити його, найстаріші переписки автоматично видаляться, а способів повернути видалені повідомлення, як відомо, в месенджері не існує.

Вас також можуть зацікавити новини: