Як швидко очистити пам'ять телефону андроїд: допоможе секретний код / фото ua.depositphotos.com

Проблема, яка напевно знайома багатьом користувачам – постійні сповіщення про те, що пам'ять смартфона переповнена. Особливо якщо йдеться про старенької моделі з 64 Гбайт пам'яті.

Якщо пам'ять заповнена, а видаляти вже банально нічого, на Android є прихована папка, куди зберігається інформація про всі системні помили. Залежно від терміну експлуатації телефону і скільки додатків на нього встановлено, вона може розростися до одного гігабайта і навіть більше.

Папка називається SysDump. Проблема в тому, що її неможливо знайти в налаштуваннях, але все ж є спосіб очистити її інженерною командою, яка спочатку була призначена для розробників та тестувальників.

Відео дня

Як очистити пам'ять смартфона за допомогою секретного коду

Відкрийте стандартний додаток "Телефон" (дзвонилку) і введіть код *#9900#. Після цього натисніть на кнопку Delete dumpstate / logcat.

Знайдено спосіб швидко звільнити пам'ять Android-смартфона: знадобиться проста команда

Далі запуститься процес очищення – в залежності від кількості помилок, він може зайняти аж до п'яти хвилин. При цьому на екрані нічого відображатися не буде – потрібно просто почекати. Потім з'явиться повідомлення, що очищення завершено.

Після цього зайдіть в налаштуваннях в "Пам'ять пристрою", щоб визначити, скільки місця вдалося повернути. Зазвичай таким нехитрим способом вдається повернути 400-600 Мб, але це далеко не межа. 

Варто зауважити, що даний код спрацьовує далеко не на всіх моделях смартфонів, але як мінімум на Samsung і Xiaomi він точно є. Так чи інакше спробувати варто, адже це не відніме у вас багато часу.

Якщо нічого не змінилося, спробуйте очистити пам'ять телефону шляхом видалення кешу в месенджерах. Ви здивуєтеся, але у сучасних месенджерів, в тому числі Telegram, є дивовижний талант засмічувати простір.

Вас також можуть зацікавити новини: