Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної ради, за відповідну програму учора проголосували депутати під час чергової сесії.

У рішенні вказано, що оскільки обладнання значної кількості комунальних котелень та котелень бюджетних установ вичерпало допустимі терміни експлуатації, головним напрямком роботи у сфері енергозбереження є впровадження альтернативних видів палива.

Метою програми є скорочення споживання природного газу бюджетними установами області, переведення котелень на альтернативні види палива, заміна застарілого енергоємного котельного обладнання та термомодернізація будівель житлового фонду та соціальної сфери.

Відео дня

Читайте такожШведська компанія побудує завод з виробництва біопалива в Дніпропетровській області

Кошторис програми складає 91,65 млн грн.

З них 22,82 млн грн заплановано отримати з Держбюджету, 6,58 млн - з обласного, 10,36 млн - з місцевих бюджетів, 51,89 млн - з інших джерел.

Дані кошти буде скеровано зокрема на технічне переоснащення 80 котелень, встановлення 140 одиниць сучасних енергоефективних котлів, заміну 43,4 тис. штук освітлювальних приладів на енергоекономніші  у закладах бюджетної сфери, введення в дію 4 міні ГЕС, створення 3 підприємств з виробництва біопалива за державною програмою «Етанол».