Літак Qantas / REUTERS

Лайнер авіакомпанії Qantas Airlines подолав 14 498 кілометрів приблизно за 17 годин. Авіакомпанія використовувала літак Boeing 787-9 Dreamliner, який витрачає вдвічі менше палива, ніж Boeing 747.

Як передає Російська служба Бі-бі-сі, переліт - частина амбітного плану Qantas ввести наддовгі рейси в свій розклад. Глава Qantas Алан Джойс назвав новий рейс переломним.

Літак з 200 пасажирами і 16 членами команди на борту вилетів з Перта в 18:49 за місцевим часом в суботу. Щоб зробити такий довгий переліт більш комфортним, в літаку забезпечується покращена якість повітря і низький рівень шуму в кабіні.

Відео дня

Читайте такожЯк літатиме Ryanair в Україні: з'явився розклад рейсів

Деякі з пасажирів погодилися поділитися даними про свій сон і самопочуття під час перельоту з дослідниками з Університету Сіднея. На них одягли спеціальні пристрої, які, серед іншого, фіксували їх психологічний стан, особливості харчування і рівень насичення організму водою.

У Британії деякі фанати авіації з ранку відстежували маршрут літака і з нетерпінням чекали приземлення.

Прем'єр штату Західна Австралія Марк Макгоуен написав в "Твіттері" після приземлення літака в Лондоні: "Нова ера подорожей і можливостей для економіки Західної Австралії офіційно почалася".

Пасажири, які прилетіли першим рейсом, публікували знімки, як їх зустрічали в аеропорту Хітроу.

Новий рейс Перт-Лондон приблизно на три години швидше, ніж інші перельоти, які включають в себе зупинки на Близькому Сході для дозаправки або заміни літака.

Цей переліт - другий у світі по довжині після рейсу авіакомпанії Qatar Airways з Дохи у Окланд (14 529 км), свідчать дані Міжнародної асоціації повітряного транспорту.

Інші авіаперевізники, включаючи Emirates і United Airlines, також здійснювали безпосадочні рейси на відстань понад 14 тисяч кілометрів.

У 2017 році United Airlines запустила рейс між Лос-Анджелесом і Сінгапуром - це найдовший безпосадковий переліт зі США.

Найдовшим авіаперельотом в світі був рейс Singapore Airlines - 15 300 км з Сінгапуру в Нью-Йорк. Однак перельоти були припинені в 2013 році.