Страйки 10 січня мають тривати весь день \ www.wctv.tv

В аеропортах Дюссельдорфа, Кельна та Штутгарта 10 січня весь день триватиме страйк працівників служб безпеки. Профспілка вимагає підвищення оплати праці.

Читайте такожСтрайк вантажників в аеропорту Брюсселя призвів до скасування сотень рейсів

Про це повідомила профспілка Ver.di. На відміну від страйку в берлінських аеропортах, які тривали лише три години вранці 7 січня, страйки 10 січня мають тривати весь день, тому очікуються суттєві обмеження в русі літаків, передає "Німецька хвиля".

Відео дня

Новий попереджувальний страйк викликаний тим, що після призупинення роботи у двох берлінських аеропортах, Федеральна асоціація компаній з авіаційної безпеки (BDLS) не надала жодних покращених пропозицій профспілці. Тому не виключено проведення подальших страйків.

"Роботодавці повинні зрозуміти, що працівники готові і здатні відстоювати свої вимоги", - заявив голова профспілки Беньямін Рошер.

До цього часу переговори між профспілкою, яка вимагає підвищити оплату праці близько 23 тис. співробітників служб безпеки аеропортів до 20 євро на годину, та BDLS були безрезультатними. Продовження переговорів заплановано на 23 січня.