Середня зарплата в медичній галузі області - 1703 гривні, серед лікарів - 2391 гривню. Протягом року народилось на 400 дітей більше, ніж у 2010 році, померло на 1200 осіб менше.

Про ключові показники галузі в ході підсумкової колегії облдержадміністрації 7 лютого доповіла начальник управління охорони здоров’я і курортів Лідія Діденко.

Негативною статистикою назвала очільниця управління дитячу смертність серед дітей до першого року народження. „З 8,7 дитяча смертність дітей до першого року життя складала в 2010 році, в 2011 вона підвищилась до 10,4 на тисячу народжених”, - зазначила вона.

Відео дня

Також Лідія Олексіївна наголосила, що аби уникати сумної статистики щодо дитячої та материнської смертності, „необхідно йти до створення регіонального перинатального центру як виконання національного проекту „Нове життя”, і забезпечувати народження дитини в пологових відділеннях, які є безпечними для народження дитини, і для матері”.

Серед основних превентивних заходів назвала Лінія Діденко медицину профілактичну. Адже кожен третій вінничанин має постійний підвищений артеріальний тиск, постійно вживає ліки, кожен третій займається самолікуванням, і тому необхідно дбати про профілактику хвороб.

Натомість в медичній галузі Вінниччини існує ще одна проблема – в частині забезпечення окремих видів вакцин.

„Протягом року область отримала препаратів на 12 мільйонів, це 41,4% від загально потреби. Забезпечення вакцинами за видами в 2011 році відбулося на рівні від 29 до 75 %, за виключенням поліомієліту, яким забезпечено на 100%. З місцевих бюджетів на проведення дитячого щеплення в районах було виділено лише 415 тисяч, а цих коштів замало”, - сказала вона.