Вінниця закупила один пробну машину для посипання тротуарів пісковол-солевою сумішшю узимку. Про це на засіданні комунальних служб у міськвиконкомі повідомив начальник департамент комунального господарства та благоустрою міста Ігор Корольчук,

- Сьогодні є в наявності 31 одиниця тротуарно-прибиральної техніки для прибирання прибудинкових територій. – говорить Ігор Євгенович. – ЖЕКи самостійно  закупили 1250 кг відсіву та 200 тон солі на суму 198 тисяч гривень. Ми це зробили, аби на випадок негоди не чекати поки підвезуть централізовано, а  самостійно посипати доріжки.

До кінця року комунальники отримають новий спеціальний одяг,  для працівників ЖЕКів та прибиральників прибудинкових територій. Вже пройшли практичні навчання бригади по очистці снігу та збиванню бурульок.

Відео дня

В період з 5 по 15 жовтня спеціальні бригади  будуть обстежувати усі житлові будинки на їхню готовність до зими. На засіданні заявили, що 1987  вінницьких будинків готові до зими.

- Мені приємно бачити, що змінилась структура житлового фонду Вінниці, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Тепер треба змінити психологію працівників ЖЕКів. Прошу в цю декаду перевірок пройти кожен будинок, кожен під’їзд, перевірити двері, підвали, ізоляцію, щоб будинки були утеплені і щоб мені не було соромно перед вінничанами.