Ілюстрація / REUTERS

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції на сході України на лінії розмежування сторін має тенденцію до загострення.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"Обстановка в зоні АТО на лінії розмежування сторін має тенденцію до загострення. Цинічно порушуючи "режим всеохоплюючого перемир’я", бойовики російсько-окупаційних військ особливо активізувались на Донецькому напрямку, застосовуючи при цьому озброєння, що мало би бути відведене від лінії розмежування сторін.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, коли АТО на Донбасі замінять на операцію Об'єднаних сил

Лише за минулі три доби бойовики понад 100 разів порушували режим припинення вогню. По позиціях Збройних сил України випущено понад 40 снарядів та мін. Фіксуються випадки роботи ворожих снайперів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що опівночі 26 березня окупанти відкрили провокаційний вогонь по українських позиціях поблизу населеного пункту Станиця Луганська, аби вкотре уникнути розведення сил і засобів. Про це українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

"Зі свого боку підрозділи ЗС України чітко дотримуються Мінських домовленостей й не реагують на провокації з боку окупаційної адміністрації РФ", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували зривати домовленості щодо повного припинення вогню здійснивши 47 обстрілів позицій сил АТО.