28 листопада 2018 року Кабмін схвалив рішення щодо створення Міністерства у справах ветеранів / фото УНІАН

Кабінет міністрів України затвердив положення про Міністерство у справах ветеранів.

Відповідна постанова від 27 грудня 2018 р. № 1175 опублікована на Урядовому порталі.

Документом визначено, що Міністерство у справах ветеранів є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері соціального захисту ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції гідності, осіб, на яких поширюється чинність закону “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та членів сімей ветеранів.

Відео дня

Читайте такожВ Житомирі відбулося установче засідання Ради ветеранів України

На Міністерство покладена низка завдань, зокрема, забезпечення прав та інтересів ветеранів та членів їх сімей, вшанування пам’яті ветеранів, сприяння популяризації та забезпечення формування позитивного образу ветерана, створення та забезпечення функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку для адміністрування потреб ветеранів.

Як повідомляв УНІАН, 28 листопада 2018 року Кабмін схвалив рішення щодо створення Міністерства у справах ветеранів. Штатна структура міністерства складатиметься з 325 осіб.

22 листопада Верховна Рада за поданням уряду призначила народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Фріз міністром у справах ветеранів. Вона прогнозує, що процедура формування відомства тривати до червня 2019 року.