У Харкові затримано двох уродженців Донеччини, які налагодили схему поставок зрідженого газу з Росії бойовикам «ДНР»  / фото ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури блокували механізм фінансування терористичної організації «ДНР» через протиправні поставки зрідженого газу з РФ на тимчасово окуповані території Донбасу.

Читайте такожЗавтра почнуться роботи з пуску газу до Авдіївки

Про це повідомляє прес-центр СБУ. Згідно з повідомленням, у межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організували незаконний бізнес два уродженці Донеччини, які переїхали до Харкова.

Відео дня

«З 2014 року через підконтрольні комерційні структури вони постачали бойовикам газ через неконтрольовану ділянку кордону. Частина ввезеного палива напряму надходила незаконним збройним формуванням так званої «ДНР». З реалізованого газу ділки сплачували «податки» фейковій республіці», - йдеться у повідомленні.

фото ssu.gov.ua

Зазначається, що правоохоронці затримали обох зловмисників у Харкові, їм оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.