Українська сторона готова провести, дзеркально, демонтаж фортифікаційних споруд / фото mvs.gov.ua

Бойовики навмисно затягують демонтаж фортифікаційних споруд мосту у Станиці Луганській.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

"У зв’язку із завершенням вилучення вибухонебезпечних предметів на ділянці зруйнованого мосту в Станиці Луганській українська сторона готова провести, дзеркально, демонтаж фортифікаційних споруд", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Проте, заявляють у штабі ООС, з тимчасово окупованої території надійшло повідомлення про рішення продовжити роботи на протилежній стороні до 25 серпня, що унеможливлює початок робіт з боку української сторони.

"Варто зазначити, що дії противника свідчать про навмисний зрив запланованих заходів", - наголосили у штабі.

Читайте такожУ Станиці Луганській побудують тимчасовий обхідний міст

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту в Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко повідомив, що під час зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки" представник РФ Владислав Сурков зобов’язався "вплинути" на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

31 липня у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися з 1 серпня розпочати розмінування територій, прилеглих до мосту у Станиці Луганській.

1 серпня українські сапери розпочали розмінування територій, прилеглих до мосту.