Російсько-терористичні війська повідомили СММ ОБСЄ про завершення розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської / facebook.com/ato.news

Російсько-терористичні війська повідомили Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ про завершення розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської.

Про це повідомляється в оперативному звіті СММ ОБСЄ, оприлюдненому на сайті організації.

Читайте такожУкраїнська сторона СЦКК спростувала повідомлення про нібито обстріл Олександрівки та Золотого

Відео дня

Зазначається, 29 червня СММ отримала ноту від Міністерства закордонних справ України, у якій повідомляється, що розведення сил і засобів Збройними силами України на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської завершено.

«30 червня Місія отримала лист від збройних формувань із непідконтрольних урядові районів Луганської області, у якому повідомляється про те, що вони завершили розведення сил і засобів на узгодженій ділянці розведення в районі Станиці Луганської», - сказано у звіті.

Також нагадується, що 26 червня СММ зафіксувала, що процес розведення сил і засобів розпочався, коли особовий склад Збройних сил України та члени збройних формувань залишали їхні крайні передові позиції разом з озброєнням та виходили за межі ділянки розведення.

«У подальшому упродовж кількох днів, за спостереженнями Місії, Збройні сили України та збройні формування залишили інші позиції на ділянці розведення. Спостерігачі також зауважили, що в межах ділянки розведення Збройні сили України почали проводити роботи з демонтажу передових фортифікаційних споруд та розмінування, а члени збройних формувань проводили роботи з демонтажу укриття, а також прибрали кілька бетонних блоків на ділянці розведення та почали облаштовувати нову контрольно-пропускну інфраструктуру за межами ділянки розведення», - сказано у звіті.

Наразі на ділянці розведення спостерігається спокійна та стабільна ситуація.

Спеціальна моніторингова місія продовжить активно спостерігати за ситуацією та повідомлятиме про результати спостереження.

Як повідомляв УНІАН, 26 червня відбувся перший етап розведення сил і засобів на ділянці № 1 "Станиця Луганська". У штабі операції Об'єднаних сил запевнили, що процес розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської на лінії розмежування не послабляє оборонні можливості Збройних сил України. Також у штабі заявили, що українські підрозділи покращили становище і зайняли вигідні рубежі після розведення сил у районі Станиці Луганської.

21 вересня 2016 року в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів на лінії розмежування. Документом передбачено розведення сил і засобів у Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.

1 жовтня 2016 року розведення сил відбулося в Золотому, 7 жовтня того ж року – у Петрівському