фото president.gov.ua

У Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися з 1 серпня розпочати розмінування територій, прилеглих до мосту у Станиці Луганській.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту у Станиці Луганській. Досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій від завтрашнього дня", - заявила вона.

"До початку ремонту на мосту має бути прибрано блокпост та символи квазіугруповань незаконних збройних формувань ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської повинен бути одночасним та дзеркальним", - наголосила прес-секретар Кучми.

Читайте такожУкраїнським спеціалістам з третьої спроби вдалося обстежити міст в Станиці Луганській

Як повідомляв УНІАН, розведення сил з боку Збройних сил України та бойовиків російсько-окупаційних військ в районі Станиці Луганської розпочалось 26 червня і завершилось 30 червня. Розведення сил фіксували представники Моніторингової місії ОБСЄ.

8 липня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова в односторонньому порядку розпочати відновлення зруйнованого мосту у Станиці Луганській, якщо протягом тижня з боку окупованих територій не почнеться демонтаж бетонних укріплень.

16 липня заступник керівника Офісу президента Вадим Пристайко заявив, що під час зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки» представник РФ Владислав Сурков зобов’язався «вплинути» на бойовиків щодо демонтажу фортифікаційних укріплень для відновлення мосту в Станиці Луганській.

18 липня представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний повідомив, що учасники групи ухвалили рішення щодо ліквідації фортифікаційних споруд в районі мосту в Станиці Луганській та його відбудови.

23 липня було створено робочу групу з відновлення мосту, до її складу увійшли представники Мінінфраструктури, Укравтодору, Міноборони, МінТОТ, Мінрегіонрозвитку, Держприкордонслужби, Луганської ВЦА, проектних та експертних організацій.

29 липня урядова робоча група узгодила параметри плану-графіку робіт з відновлення мосту.