До Одеси з дружнім візитом прибули чотири кораблі НАТО / фото mil.gov.ua

Сьогодні до Одеси з дружнім візитом прибули чотири кораблі, які патрулюють Середземне море в складі 2-ї постійної протимінної групи НАТО.

Як передає кореспондент УНІАН, в Одеський порт зайшли румунський тральщик ROS Lt. Lupu Dinescu, іспанська - ESPS Sella, італійський ITS Numana і болгарський тральщик BGS Shkval.

Чотири зазначених кораблі ошвартувалися біля причалу морського вокзалу порту.

Як відзначили в командуванні Військово-морських сил ЗСУ, візит іноземних військових кораблів проходить у рамках заходів НАТО в Україні.

Читайте такожУ Чорному морі стартували навчання НАТО Fall Storm 2019

Зокрема, планується, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і представники країн - членів Альянсу відвідають кораблі 2-ї постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2).

Іноземні кораблі пробудуть в Одесі до 4 листопада.

Як повідомляв УНІАН, візит Північноатлантичної ради до України розпочнеться 30 жовтня з Одеси. Зокрема, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і представники країн -ленів Альянсу відвідають кораблі 2-ї постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2).

31 жовтня в Києві Столтенберг головуватиме на зустрічі комісії Україна-НАТО за участю президента України Володимира Зеленського. Цього дня генсек НАТО виголосить промову у Верховній Раді.