Розведення біля Золотого триватиме три доби / REUTERS

Розведення військ у зоні неподалік Золотого-4 Луганської області триватиме протягом трьох діб.

Про це 29 жовтня повідомили на сайті Міноборони.

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко під час брифінгу у Краматорську розповів, що 18 жовтня 2019 року Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ було зафіксовано останній обстріл ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте-4, тому розведення стало можливим сьогодні.

Відео дня

Читайте такожКомандувач ООС: ЗСУ готові захистити цивільних в разі провокацій окупантів біля Золотого

"Загалом, заходи щодо розведення сил і засобів будуть відбуватися упродовж трьох діб. 1 листопада через МЗС буде повідомлено СММ ОБСЄ про завершення процесу розведення військ", – сказав військовий та наголосив, що процес розведення відбувався під наглядом спостерігачів СММ ОБСЄ, із використанням БПЛА, та СЦКК.

Командувач окреслив хронологію початку розведення.

"О 12.00 з обох сторін було дано білий сигнал ракети, що підтвердило готовність до дзеркального розведення.

О 12.15 здійснено повторні сигнали (зелених ракет) про підтвердження готовності.

О 12.20 – практичне розведення сил і засобів розпочато.

Далі, з 12.20 до 14.00 було переміщено 15 військовослужбовців підрозділу Об’єднаних сил зі зброєю з позицій на 1 км, та зайняли заздалегідь підготовлені позиції".

За його словами також в залежності від оперативної і тактичної обстановки буде здійснюватися пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об’єктів військового призначення в межах визначеної ділянки. 

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 жовтня, в районі населеного пункту Золоте-4 о 12.00 розпочався процес розведення сил і засобів з обох сторін від лінії розмежування.