На Донбасі введено "жовтий" режим / фото УНІАН

Командування операції Об’єднаних сил вважає недостатніми заходи безпеки, що діють у зоні бойових дій на Донеччині та Луганщині, тому їх вирішили посилити.

Про це заявили у прес-центрі штабу ООС, передає "Громадське".

«Якщо вчора був «зелений», а сьогодні «жовтий», значить, за рішенням командування операції Об’єднаних сил, заходи, які вживалися під час «зеленого» режиму, були недостатніми. Головна мета введення «жовтого» режиму — посилення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях», — зазначили у штабі.

Відео дня

Читайте такожРозведення військ проходить без камер – журналістів не допускають у район Золотого (відео)

Також новий режим передбачає «впровадження суворого контролю за перебуванням та переміщенням осіб у районі проведенні операції Об’єднаних сил».

На запитання, чи пов’язано це з перебуванням у Золотому добровольців з «Нацкорпусу», у прес-центрі відповіли, що «такої інформації немає».

Водночас там навели приклад, що зокрема новий режим оголошено для протидії диверсійно-розвідувальним групам бойовиків. Зокрема 29 жовтня в Архангельському на Донеччині ДРГ бойовиків обстріляла безпілотник моніторингової місії ОБСЄ.

«Прикладів безліч, і вони насправді є актуальні і цілком логічно (що такий режим оголосили — ред.)», — заявили у прес-центрі.

Конкретних термінів дії більш суворого режиму в зоні ООС у штабі не мають, «все залежить від ситуації». «Жовтий» режим діятиме, поки командування Об’єднаних сил не вирішить, що його треба пом’якшити або посилити. 

Нагадаємо, 30 жовтня штаб ООС запровадив «жовтий» режим, який передбачає певні обмеження в пересуванні територією та надає правоохоронним органам спеціальні повноваження.