Генерал прокоментував приїзд Пореченкова на лінію фронту в розпал боїв за ДАП / Скріншот

Російський актор Михайло Пореченков, що підтримує агресію РФ проти України, не поїхав би зі старого терміналу, де стріляв на камери «по кіборгах», якщо б про місце його перебування у той момент знали українські бійці.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів генерал-майор Олег Мікац, який в ті дні був комбригом 93-ї бригади.

Читайте такожОфіцер ЗСУ розповів про втрати окупантів на Донбасі за вчора

Відео дня

«Його щастя, що ми не знали, що він у старому терміналі. Він би звідти не пішов. Там не було цілей, до яких ми не могли дотягнутися. Дуже добре працювала артилерія. Ми працювали по окремих цілях, противник – по площах. Коли ми взяли в полон російських артилеристів, ті зізналися, що у них є завдання: батарея повинна відстріляти в день тисячу снарядів. П'ять дивізіонів – це приблизно 15 000 снарядів, які відпрацьовували по нашій бригаді вдень. Ми не розуміли, що таке навантаження витримують стволи, а росіянин зізнався: «У нас вистачає заліза. Бережемо тільки людей». Наші розбивали їхню техніку, вони притягували нову. І, швидше за все, РФ 14-15 роках в ДАП утилізовувала снаряди і міни», – розповів генерал.

На питання журналіста про те, чому в аеропорту не були ліквідовані терористи Гіві і Моторола, якщо у ЗСУ в ДАП не було цілей, до яких вони не могли дотягнутися, генерал зазначив, що ці лідери бойовиків приїжджали в аеропорт тільки для піару – дати чергове інтерв'ю.

«Воювали їхні бійці, а вони ночі в генделиках проводили», – додав Мікац.