REUTERS

У Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі практично погоджено, що однією з трьох нових ділянок для розведення сил і засобів від лінії розмежування стане район біля населеного пункту Гнутове у Донецькій області.

Про це повідомила прес-секретар представника України у ТКГ, екс-президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Facebook.

Читайте такожДепутати пропонують саджати за ґрати за втягнення дітей у лави бойовиків

Відео дня

«Практично погоджено одну з ділянок розведення в районі населеного пункту Гнутове, яку раніше було запропоновано українською стороною. Триває робота над погодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО», - заявила прес-секретар Кучми.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.

Лідери країн «нормандського формату» під час зустрічі 9 грудня 2019 року в Парижі підтримали домовленість в рамках Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів ще у трьох місцях. Попередньо узгоджено, що розведення має відбутись до кінця березня 2020 року. При цьому поки не відомо, в яких саме районах воно має відбутися.