18 лютого відбулася атака окупантів в районі Золотого / фото УНІАН

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вирішив, що штаб операції Об'єднаних сил щодня інформуватиме його членів про перебіг подій на фронті.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам після засідання комітету повідомила його член, депутат від «Слуги народу» Ірина Верещук.

Читайте такожВерховний суд підтвердив вирок жительці Донецька за організацію фейкового "референдуму"

Відео дня

«Ми хотіли ще раз детальніше почути від керівництва Генерального штабу, від тих людей, які безпосередньо розуміються на військовій справі... Ми хотіли детально дізнатися, що відбулося у цей день (18 лютого - УНІАН)», - сказала Верещук і додала, що її, зокрема, цікавило, чи є правдивою інформація, подана у звіті СММ ОБСЄ.

Також на засідання комітету йшлося про передачу тіла загиблого українського військовослужбовця.

«Це була атака ворога, вона була спланованою», - констатувала Верещук.

Водночас, за її словами, питання, які виникали у членів комітету, потребують ще детальнішого і поглибленого вивчення. «Нам було запропоновано звернутися одноосібно, тобто, в персональному порядку і письмово. Тому що інформація є закритою. Ту інформацію, яку запитували наші колеги, вона є і містить гриф «секретно», - пояснила Верещук.

«Ми проголосували питання про те, що від, я так сподіваюся, понеділка нас як комітет будуть щодня інформувати про перебіг подій на фронті. Тобто, об'єднаний штаб ООС буде персонально інформувати нас, кожного члена комітету, що відбувається на фронті, аби ми мали найповнішу і найоб'ємнішу інформацію», - додала вона.

Верещук пояснила, що це необхідно для того, аби не було поширення чуток, адже ворог може використовувати це в гібридній інформаційній війні. «Зрозуміло, що і проти нас як проти депутатів ведеться гібридна інформаційна війна ворогом, де використовується кожне слово, сказане, можливо, дефініція неправильно вжита, відповідно до військових статутів чи до військових теорій ведення війн», - зауважила вона.

Верещук також додала, що членів комітету запевнили, що атака сталася не на ділянці розведення.