Штаб ООС спростував ворожий фейк / ООС

Кремлівські пропагандистські ресурси почали розповсюджувати чергову фейкову інформацію про нібито обстріл українськими військовослужбовцями житлових будинків тимчасово окупованої Горлівки.

Читайте такожБойовики обстріляли житлові квартали Мар'їнки, в районі обстрілу розташована школа - ООС

Про це повідомляє штаб ООС. У штабі нову інформаційну кампанію ворога пов’язують з вчорашнім боєм біля Пісків, де українські бійці дали належну вогневу відповідь бойовикам.

Відео дня

«Інформація про обстріл абсолютно не відповідає дійсності. Командування ООС підкреслює, що усе важке озброєння, згідно з Мінськими угодами, знаходиться у районах відведення», - йдеться у повідомленні.

«Зазвичай, як показує досвід бойових дій, після подібних звинувачень противник сам вдається до збройних провокацій та з важкого озброєння обстрілює житловий сектор тимчасово окупованих населених пунктів», - попередили в штабі.

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 березня в районі населених пунктів Піски і Авдіївка на Донбасі бойовики обстріляли українські позиції з мінометів і гаубиць. Ворог підбив вантажівку ГАЗ-66 ЗСУ.

Як повідомили в штабі ООС, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети у вантажівку один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням.

Українська сторона відповіла бойовикам вогнем.