redcross.org

Про це УНІАН повідомив представник МКЧХ зі зв'язків з громадськістю Ашот Астабацян.

«У Луганську ми отримали дозвіл на тимчасове відновлення нашої діяльності, і ми сподіваємося, що незабаром це питання буде вирішене остаточно», - заявив він.

Також він висловив надію, що МКЧХ відновить свою діяльність і в так званій «ДНР» на постійній основі після завершення формальностей та адміністративних процедур та обговорень, які наразі ведуться.

Відео дня

Читайте такожЧервоний Хрест доставив жителям Донецька 275 тонн гумдопомоги

При цьому Астабацян не погодився з припущенням, що, надіславши документи на ведення своєї статутної діяльності на окупованій території, МКЧХ тим самим визнав юрисдикцію самопроголошеної «ЛНР».

«Я про юрисдикції взагалі не говорив... ми працюємо в багатьох конфліктних зонах по всьому світу. Адміністративні процедури, їхнє оформлення – це частина нашої діяльності. Коли висуваються такі вимоги, це завжди робиться прозоро і відкрито, і для нас дуже важливо мати можливість продовжувати нашу гуманітарну діяльність, тому що люди потребують цієї діяльності», - додав делегат.

Як повідомлялася, раніше бойовики заявили про заборону в "ДНР" і "ЛНР" гуманітарної діяльності ООН та інших організацій без їхньої «акредитацій».