REUTERS

Розвести сили і засоби на цій ділянці не вдалося, передає "112 Україна".

"О 15:00, коли була оголошена готовність про розведення сил і засобів, були запущені сигнальні ракети, які свідчать про готовність. У тому числі і з боку керівництва окремих районів Донецької області. У небі над позиціями ЗСУ з'явився безпілотник. І другий безпілотник, який був ідентифікований як безпілотник місії ОБСЄ", - розповів Кременецький.

Читайте такожОкупанти обстріляли українські позиції біля Петрівського після сигналу про початок відведення ЗСУ - штаб

Відео дня

За його словами, один з безпілотників виглядав як російський "Елерон" (комплекс ближньої дії повітряної розвідки). Він п'ять разів пролетів над позиціями ЗСУ.

"Я вийшов на зв'язок з представниками місії ОБСЄ, з керівництвом російської сторони СЦКК. І визначили, що другий безпілотник не належить ОБСЄ. Це був безпілотник, що нагадує російський "Елерон". Протягом години ми не змогли прибрати його шляхом телефонних переговорів. І о 16:02 у бік українських підрозділів було зроблено кілька черг з автоматичної зброї. Після чого чергу з автоматичного гранатомета. Від 16 до 29 пострілів", - розповів Кременецький.

Як повідомляв УНІАН, бойовики мали залишити Петрівське за Рамковим рішенням про розведення сил на Донбасі. Проте вони повернулися назад, звинувативши у порушенні домовленостей ЗСУ.