Російські "зелені чоловічки" / REUTERS

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій наголошує, що Росія нарощує на кордоні з Європейським Союзом військовий контингент і проводить посилену мілітаризацію Криму.

Про це він сказав під час виступу на пленарному засіданні сесії Парламентської асамблеї НАТО у Тбілісі (Грузія), пряма трансляція якого велася на сторінці спікера у Facebook.

Читайте такожПА НАТО закликала Росію повернутися до офіційно визнаних кордонів

Відео дня

"Нині Росія проводить посилену мілітаризацію незаконно окупованого Кримського півострова, розміщуючи там новітні зразки озброєнь та військової техніки. В тому числі, планує розмістити - а за деякими даними, вже розмістила - ядерні наступальні озброєння", - сказав Парубій.

Крім того, наголосив він, російський окупаційний режим посилює репресії проти кримськотатарської та української громад у Криму.

"Сьогодні Росія нарощує на кордоні з Європейським Союзом військовий контингент. Ми бачимо в Україні, як у останній період російські війська і найманці активізують свої дії на лінії розмежування", - зазначив голова Верховної Ради.

Як повідомляв УНІАН, Парубій перебуває з візитом в Тбілісі, де бере участь у пленарному засіданні весняної сесії ПА НАТО.

Програмою візиту спікера також передбачено проведення двосторонніх та тристоронніх зустрічей, зокрема, з президентом ПА НАТО, головою парламенту Грузії.