Сергій Гармаш пояснив активізацію військ РФ на сході України / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Активізація російських окупацйних військ на Авдіївському напрямку повʼязана з тим, що російський диктатор Володимир Путін наказав захопити всю Донецьку область до 31 грудня 2023 року. Таку заяву зробив журналіст, президент Центру досліджень соціальних перспектив Донбасу Сергій Гармаш.

"Ворог почав фактично наступальні дії, а під час наступу втрати в п’ять разів вищі, ніж під час оборони. Вони намагаються зараз взяти Авдіївку, вийти на Куп’янськ, і, відповідно, ведучи наступальні дії, зазнають великих втрат. Вони повернулися фактично до практики "м’ясних штурмів", – зазначив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

На думку Гармаша, очільнку Кремля необхідний вихід військ РФ на адмінкордони Донеччини, щоб почати переговорний процес, після якого диктатор сподівається заморозити війну. 

Відео дня

"Я думаю, це пов’язано з тим, що поставлено завдання вийти на кордони Донецької області до 31 грудня, тому що до цього Путін не може почати розмову про переговорні якісь процеси. Адже Росія згодна на переговори з урахуванням сформованої територіальної реальності, але поки її не влаштовує сформована територіальна реальність, поки вона не "звільнить" усю Донецьку область. Путіну потрібно дійсно вийти на ці кордони для того, щоб починати політичні процеси, які дозволять фактично заморозити конфлікт. Йому це зараз необхідно. І тому зараз робляться посилені спроби виконати цей наказ. І тому ми бачимо ці "м’ясні штурми" і дійсно набагато більші втрати", – резюмував він. 

Бої в районі Авдіївки

Нещодавно російська армія активізувалася в районі Авдіївки Донецької області. Ворог почав штурмувати українські позиції із застосуванням величезної кількості особового складу та техніки. Там уже котру добу поспіль тривають важкі бої.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що наступальні дії РФ біля Авдіївки є  сигналом від Путіна глобальним елітам, що вони мають прийняти його план нової системи світобудови, де Росія може зневажати нормами міжнародного права. 

Вас також можуть зацікавити новини: