Владислав Селезньов назвав завдання військ РФ під Авдіївкою / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

Російські окупаційні війська вже понад два тижні штурмують Авдіївку Донецької області, втрачаючи величезну кількість особового складу та техніки. Військовий експерт, колишній спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов зазначив, що на тому напрямку росіяни переслідують три мети. 

"Є три ключові місії, які покладаються на російську армію. Очевидно, що, з одного боку, противник намагається відсунути українські Сили оборони з Авдіївки з метою убезпечити столицю квазідержавного утворення "ДНР". Адже атака українських захисників на підрозділ 36-ї бригади, яка була минулого місяця, серйозно налякала місцевих гауляйтерів, адже бої йшли в районі Опитного. А від Опитного по прямій до Спартака – це вже мікрорайон Донецька відносно недалеко, там же розташований донецький аеропорт", – в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Ще одна місія має політичний характер, вважає Селезньов. Він нагадав, що повномасштабне вторгнення в Україну РФ починала під гаслом "звільнення" Донецької та Луганської областей. 

Відео дня

"З того часу минуло 19 місяців. Похвалитися, особливо успіхами на донецькому напрямку, ворогу немає можливості. Ну і третя місія. Противник, намагаючись рухатися в напрямку Авдіївки, системно, методично намагається відсувати українські Сили оборони, причому на тих ділянках, де він відчуває свою перевагу", – додав він. 

Війна в Україні: ситуація під Авдіївкою

Декілька тижнів тому російські окупанти активізувалися в районі Авдіївки Донецької області. Ворог задіює там величезну кількість людей та техніки, і несе значні втрати. 

Очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш нагадав, що кілька днів тому був рекорд із втрат особового складу РФ – 1380, із них 900 – це Авдіївський напрямок.  Він зауважив, що росіяни стирають Авдіївку з лиця землі, посилюється вогневий тиск з боку противника, проте там все ще перебуває понад 1,5 тисячі людей. 

За словами Барабаша, окупанти намагаються прорватися до Авдіївки, як божевільні. Стрілецькі бої там не затихають, ворога не зупиняють навіть шалені втрати.

Вас також можуть зацікавити новини: