У Криму горить нафтобаза / скріншот

В окупованому Криму безпілотники атакували військові об'єкти росіян. Ймовірною ціллю атаки був військовий аеродром у Красногвардійському районі.

"Противником здійснена спроба нальоту з використанням БПЛА по інфраструктурних об'єктах Красногвардійського району Республіки Крим. Співробітники МНС знаходяться на місці для ліквідації можливих наслідків. Працюють всі профільні служби", - заявив глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов.

Місцеві телеграм-канали також публікують відео зі стовпом чорного диму і звуками так званої вторинної детонації – хаотичних вибухів, характерних для палаючого складу боєприпасів. Також є повідомлення про пожежу на нафтобазі. Повідомляється, що атаковано об'єкти в селищі Октябрьское.

Радник Аксьонова Олег Крючков вже обурився тим, що в мережі з'явилися відео з "об'єктів інфраструктури", які, за його словами, "атакував ворог". 

"Просимо всіх хто знає авторів цих відео повідомити про цих людей в МВС або ФСБ. Викладене в мережу відео військових або критичних об'єктів - робота на ворога!"- написав він у своєму Телеграм.

Оновлено о 12:40. Глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов підтвердив, що безпілотники вразили склад боєприпасів, та оголосив евакуацію.

"Внаслідок атаки ворожого безпілотника на Червоногвардійський район сталася детонація на складі боєприпасів. Руйнувань та постраждалих, за попередніми даними, немає. Ухвалено рішення про евакуацію населення в радіусі 5 кілометрів від місця НП до пунктів тимчасового розміщення. Для мінімізації ризиків також вирішено призупинити рух Кримської залізниці", – повідомив він.

Ситуація в Криму

Раніше сьогодні окупаційна влада перекрила рух по нещодавно пошкодженому Кримському мосту. Причини перекриття не називалися. Ймовірно, таке рішення було ухвалено через наліт БПЛА і побоювання, що їхньою ціллю може стати міст.

Два дні тому невідомі безпілотники вже атакували військовий аеродром в Криму. Тоді окупаційна влада стверджувала, що в результаті атаки ніхто не постраждав, а самі безпілотники нібито вдалося перехопити.

Вас також можуть зацікавити новини: