Після звільнення Криму там хочуть створити свою Кремнієву долину / фото УНІАН

У президента України Володимира Зеленського є ідея створити українську Кремнієву долину в Криму.

Про це в інтерв'ю Vector повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"У президента є ідея в Криму побудувати проект, схожий на Долину, - з супертехнологічним університетом, компаніями, які працюють там цілий рік тощо", - зазначив Федоров.

Відео дня

Міністр також в свою чергу відмітив, що хотів би, щоб уся країна стала Кремнієвою долиною. 

"Подібні їй кластери з'являтимуться, якщо ми правильно формуватимемо політику, а ще - коли переможемо, розв'яжемо безпекові питання й зможемо інфраструктурно розвиватися", - додав він.

Кремнієва долина - що це

Кремнієва долина - це світовий центр високотехнологічних компаній, який розташований у штаті Каліфорнія (США), що позначає південну частину території затоки Сан-Франциско. Своєрідним інтелектуальним центром Долини став Стенфордський університет. Також цей регіон іноді помилково називають "Силіконовою долиною", плутаючи англійські слова silicon та silicone. 

Як повідомляв УНІАН, з 13 липня українці можуть скористатися всіма можливостями штучного інтелекту Google Bard українською мовою. Штучний інтелект Bard може слухати відповіді, а не лише читати їх; зберігати історію розмов; експортувати код Python у Replit (на додаток до Google Colab); ділитися розмовами з друзями.

Вас також можуть зацікавити новини: