Володимир Путін / фото REUTERS

Президенту Росії Володимиру Путина поставили умовний дедлайн щодо закінчення розв'язаної війни проти України до 15 листопада. У цей день на Балі повинен проходити саміт G-20.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передає 24 канал.

За його словами, сталося це у середині вересня на саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС):

Відео дня

"Лідери Індії та Китаю сказали Путіну, що він почав війну не в той час і не в тому місці і порекомендували завершити її якомога швидше. Він відповів на це, що і сам цього хоче".

"Ймовірно, до цієї дати – 15 листопада – Путін хотів закінчити основну фазу війни і почати переговори з Україною. Глава Кремля міг би вважати початок переговорів своєю перемогою. Також він міг би стверджувати, що це шлях до завершення війни", – додав Жданов.

Експерт додав, що умови гри змінює оголошення Путіним анексії нових українських територій:

"Як зазначало військово-політичне керівництво України, після такої заяви ні про які переговори вже не буде й мови. У Росії єдиний шлях – військова поразка".

Спроба анексії частини України 30 Вересня: що відомо

Президент РФ Володимир Путін 30 вересня оголосив про анексію частини територій чотирьох областей України-Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської. При цьому він зробив заяву про відновлення переговорів з Києвом

Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та Ради національної безпеки і оборони. Після цього глава держави оголосив про подачу заявки на вступ до НАТО.

Крім того, Зеленський заявив, що Україна не домовлятиметься з Путіним: "Ми готові до діалогу з Росією вже з іншим президентом Росії".