Українському військовому окупанти відрізали голову / фото ua.depositphotos.com

Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко проаналізував відео, як російські окупанти відрізають голову живому українському військовому. В сюжеті ТСН він звернув увагу на реакцію російських пропагандистів, які захищають і виправдовують своїх солдатів.

"Але головне для нас - таким чином вони визнають факт, що саме росіяни скоїли цей воєнний злочин. Готове свідчення для міжнародного трибуналу", - каже кореспондент.

Це жахливе відео не нове, там в кадрі зелень, тож кому вигідно було викласти його саме зараз, запитала ведуча Алла Мазур.

"Я так зрозумів, вони "ініціюють" нового рекрута, щоб він забруднив руки кров’ю. Що він має до кінця з ними, щоб він і в полон не здавався і воював з ними до кінця і щоб не було зворотньої дороги з війська. У військах є спеціальні підрозділи, які відстежують рівень настроїв, боєздатності підрозділів. Коли починається "розлад і безлад" серед "мобіків", наприклад. Їм це відео показали, й вони одразу розуміють, що і вони не беруть у полон, і їх в полон не братимуть", - розповів у бесіді з Цаплієнком колишній офіцер Головного розвідуправління Росії Владислав Аммосов, який перейшов на бік України.

Тобто оприлюдненням цього відео саме зараз, в очікуванні контрнаступу ЗСУ, Росія хоче підняти бойову стійкість своїх підрозділів. 

Російські окупанти відрізали на камеру голову українському військовому

Напередодні російські окупанти опублікували відео, на якому вони відтинають голову ножем ще живому українському військовополоненому.

СБУ одразу розпочала "полювання" на окупантів, які стратили нашого бійця. Не забарилася й реакція МЗС - воно звернулося до суду в Гаазі

Згодом омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що ГУР "приблизно знає", хто і де міг жорстоко убити українського військовополоненого.

Вас також можуть зацікавити новини: