ЗСУ продовжують утримувати Бахмут / фото Мубаріз Асланов, агентство Report.az и Баку.TV

Місто-фортеця Бахмут Донецької області має важливе значення. Воно сковує оперативно-стратегічні сили противника, а також є стратегічною височиною.

"Бахмут - це стратегічна височина і він виконує своє головне завдання. Бахмут сковує оперативно-стратегічні сили противника. У Бахмуті знищується величезна кількість живої сили й техніки противника. Однозначно Бахмут потрібно тримати. Тому, що це ключі для потенційного звільнення нашої території у бік Сєверодонецька й Лисичанська", - заявив військовий експерт Петро Черник в телеканалі "Еспресо".

За словами експерта, наразі лінія розмежування перебуває в зоні так званої стратегічної рівноваги. Ворог поступово виснажується.

Відео дня

"На цю хвилину противник перебуває у стані оперативного тиску і власних наступальних дій. Але кількість ворожих атак за добу суттєво знизилися у порівнянні з березнем. Противник помаленьку виснажується. Разом з тим, до заміни ролей, коли ми будемо у частині атакувальної сторони, має ще пройти деякий час", - зазначив Черник.

Оборона Бахмута - останні новини

Вранці 11 квітня Генштаб ЗСУ повідомив, що за Бахмут тривають бої. На цьому напрямку ворог намагався наступати біля населених пунктів Григорівка та Хромове, але не мав успіхів. Росіяни зазнають серйозних втрат.

Командувач Східним угрупуванням військ генерал-полковника Олександр Сирський заявив, що українські воїни виснажили членів російської ПВК "Вагнера" під час боїв.

За останніми даними Росія втратила приблизно 178 820 військових.

Вас також можуть зацікавити новини: