За два міста України тривають найзапекліші бої / фото t.me_V_Zelenskiy_official 4

Упродовж минулої доби, 10 квітня, російські загарбники продовжували намагатися наступати на чотирьох напрямках - Авдіївському, Бахмутському, Мар’їнському та Лиманському.

Українські воїни на цих напрямках відбили 52 ворожі атаки, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у своєму зведенні, опублікованому у Facebook. "Попри численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни…", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що найзапекліші бойові дії тривають за Мар’їнку та Авдіївку.

Відео дня

"На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка…", - зазначається у зведенні.

Також тривають бої за місто Бахмут. Супротивники на Бахмутському напрямку намагалися наступати біля населених пунктів Хромове та Григорівка, але не мали успіхів.

Ситуація на фронтах в Україні - сьогодні це варто знати

Генштаб ЗСУ увечері 10 квітня повідомив, що ворог намагався наступати на таких напрямках: Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Мар'їнському. На цих напрямках наші захисники 10 числа відбили понад 20 ворожих атак.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), 9-10 квітня вороги продовжили просуватися вперед під Бахмутом і в самому населеному пункті, імовірно, зазнаючи серйозних втрат. Варто зазначити, що на 10 квітня загальні втрати росіян в Україні вже становлять 178 820 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: