Давид Шарп пояснив вплив втрати кількох літаків за один день на армію РФ / фото wikimedia.org

Знищення одразу трьох російських Су-34 за один день на півдні стало важким ударом для окупаційних військ РФ та водночас вплинуло на багато ділянок фронту. Таку думку висловив ізраїльський військовий оглядач Давид Шарп. 

"Система ППО, як я припускаю, Patriot, збила три літаки в найкоротші терміни, що стало важким ударом і абсолютним шоком для російських військово-космічних сил, після чого вони мусили змінити свою тактику. А така зміна тактики означає або припинити бойові дії в тому режимі, в якому їх вели до того, або робити це рідше і з великих дистанцій, тобто знизити ефективність", – зазначив експерт в ефірі "24 каналу".

Внаслідок успішної роботи Сил оборони суттєво впав вогневий вплив окупантів на українські війська. Оглядач припустив, що майже одномоментне знищення одразу трьох бортів змусило росіян бути обережнішими і на інших ділянках фронту. 

Відео дня

"А "обережніше" означає також "менш ефективно". Це надзвичайно показово: один рейд систем ППО далекого радіусу дії та одноразові втрати мають вплив на бойові дії на різних ділянках протягом багатьох днів", – додав він. 

Збиття російських Су-34

22 грудня 2023 року українські військові знищили три російських винищувачі Су-34. Це один з найновіших літаків, який є на озброєнні у ворога, зауважили тоді в ПС ЗСУ.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що окупанти знахабніли і хотіли підлетітит ближче, щоб атакувати позиції Сил оборони. Він додав, що росіяни "ризикнули невдало". 

У британській розвідці кажуть, що після знищення трьох винищувачів українськими військовими РФ не може встановити перевагу в повітрі, і це продовжує підривати її повсякденні операції на фронті в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: