Росія втратила одразу три винищувачі / фото wikimedia.org

Українські військові знищили три російських винищувачі Су-34 під час блискучої операції Сил оборони. 

Як розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Армія TV" та "Українське радіо", знахабнілі окупанти намагалися  підлетіти ближче для задання ударів по бійцях ЗСУ, однак українські захисники застали тих зненацька й провели блискавичну та витончену операцію.

"Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину оборони наших військ. Вони ризикнули невдало. Сподіваємося, таких ризиків окупанти робитимуть більше", - сказав він.

Відео дня

Ігнат пояснив, що 500-кг КАБи можуть летіти 20-25 км, проте "коли хочеться і руки чешуться завдати удару, то треба підлетіти ближче".

За його словами, подібне збиття літаків окупантів раніше було біля острова Зміїний, а також над російською Брянської областю. Як додав речник, "їх нічого не навчила брянська історія, одеські історії, де були теж перехоплені і "Су-24", і "Су-35""

"Одразу три "жирних" цілі українські військові знищували на початку російської агресії, коли ворог поводив себе нахабно, залітаючи фактично над українськими містами", - зазначив Ігнат.

Він вважає, що збиття 3 бортів ворога стало "топ подією", і після цього росіяни тричі подумають, чи варто підлітати до українських кордонів.

Збиття російських Су-34 - деталі

22 грудня опівдні на Південному напрямку російські загарбники втратили три винищувачі-бомбардувальники Су-34.

Авіаексперт Валерій Романенко оцінив "блискуче сплановану операцію". На його думку, знищили ворожі літаки вдалось завдяки системі ППО Patriot, яка "по аеродинамічних цілях працює на дальності 160 кілометрів".

Вас також можуть зацікавити новини: