"Вагнерівців можуть використовувати для провокацій / фото t.me/orchestra_w

Найманці ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина, які зараз знаходяться в Білорусі, поки не представляють ніякої загрози для довколишніх сусідів, в тому числі – для України. Однак їх можуть використовувати для провокації проти країн Балтії або Польщі, про що в ефірі 24 каналу заявив військовий експерт Роман Світан.

"Швидше за все їх туди перекинули для створення деяких провокацій. Вони можуть бути зібрані на кордонах з Польщею і країнами Балтії, щоб отримати відповідь, а це точно буде, тому що будь-який рух такої кількості військ у бік кордону викличе зворотні дії або превентивний удар по цих військах, а це вже може використовувати Путін, щоб підняти бойовий дух російського суспільства на боротьбу зі страшним НАТО, зі страшним заходом, який напав на нешкідливих ПВК "Вагнер", - сказав він.

За словами експерта, надалі кількість набраних найманців буде визначатися "розміром грошового мішка, на якому сидить Євген Пригожин". 

Відео дня

"Їх поки до 5 тисяч осіб, нехай вони в два рази збільшаться, нікому вони з військової точки зору в цьому районі не становлять загрози – ні країнам Балтії, ні Польщі, ні Україні. Всі готові зустрічати 100-150-тисячну армію, а не якихось кілька "пригожинців". Кількість не дозволяє виконати якісь бойові завдання", - додав Світан.

Найманці ПВК "Вагнер" у Білорусі

Нагадаємо, що найманці ПВК "Вагнер" почали прибувати до Білорусі після заколоту, який вони влаштували 24 червня, заявивши про "похід на Москву". В рамках домовленостей з Кремлем диктатор Лукашенко нібито переконав Пригожина і його підлеглих відмовитися від "Маршу справедливості" і перебратися на територію Білорусі в обмін на відмову від переслідування.

На сьогодні до Білорусі прибуло вже понад 10 колон "вагнерівців". Також у мережі показали супутниковий знімок табору ПВК у селі Цель, де нарахували 754 одиниці техніки, серед яких 62 фури, 534 машини (пікапи, мікроавтобуси, легкові), 33 автобуси, 99 вантажівок, 26 Уралів, Камазів або бронеавтомобілів.

У центрі національного опору повідомили, що ПВК "Вагнер" намагається поповнити свої ряди в Білорусі за рахунок людей, готових воювати проти Литви та Польщі.

Вас також можуть зацікавити новини: