Українська ППО збиває не всі ракети РФ / скріншот

Названо перелік російських ракет, які на сьогодні українська система протиповітряної оборони (ППО) не здатна ефективно збивати.

Список озвучив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю НВ.

"Якщо говорити про боротьбу з ракетами, то, на жаль, ми не можемо ефективно збивати летять з надзвичайно високою швидкістю: Х-22, "Кинджал", "Онікс", "Іскандер" (балістична). Їх важко збивати", - зазначив він.

Відео дня

"Більше шансів збити крилаті і авіаційні ракети, такі як Х-101, Х-59, Х-32, "Калібр" та інші, швидкість яких близько 800 км/ч. Вони теж високотехнологічні: летять по запрограмованій траєкторії, низько від землі, огинаючи рельєф місцевості, можуть літати в руслах річок, змінювати курс, заданий їм оператором на початку", - додав Ігнат.

За його словами, ПС ЗСУ застосовують всі можливі і неможливі методи боротьби, навіть нестандартні:

"З такими масованими ударами противника ніхто в світі не стикався. Повітряні сили, ППО сухопутних військ та інших складових сил оборони щодня стикаються з такими викликами і намагаються шукати різні методи протидії ракетам окупантів. Це називається військове мистецтво, Військова виверт, нестандартний підхід. Противник нас перевершує кількісно і технологічно, але ми користуємося тим, що на своїй землі, що у нас сильний бойовий дух, що нам відступати нікуди, і ми будемо шукати будь-які рішення, щоб берегти наших людей і землю від раш*стської навали".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адміністрація президента США Джо Байдена має намір купити Україні передову зенітно-ракетну систему ППО NASAMS

Вас також можуть зацікавити новини: