Командири ЗСУ організували "план-напівкотел" для окупантів у Бахмуті - операція майже завершилася, вказав військовий експерт / фото ua.depositphotos.com

Командири ЗСУ майстерно реалізували операцію по "Бахмутському котлу" у важливому для окупантів районі й тепер "беруть" ворога в півкільце, завдяки контролю над висотами в районі "Літак".

Про це повідомив військовий експерт Роман Світан, коментуючи ситуацію в Бахмуті в ефірі програми "Аргумент". За його словами, раніше українська армія не могла рухатися по відкритій місцевості в Бахмутському районі через погані погодні умови: "Ми утримували в Бахмуті оптимальний варіант - трималися за укріпрайони і в залежності від того, як руйнували росіяни Бахмут, відходили настільки, наскільки можливо. Зараз відійшли на південний захід, район "Літак". Це якраз та траса з Костянтинівки, дорога "життя", яку росіяни за зиму блокували", - уточнив Світан.

Тепер нашим військам вдалося відігнати росіян від цієї розв'язки: поки що ЗСУ успішно утримують висоти в "Літаку" і поступово, з урахуванням сухої погоди, починають на важкій техніці реалізувати оперативне оточення окупантів у Бахмуті, вказав експерт.

Світан вважає, що повністю брати Бахмут в оточення немає сенсу. Мова, скоріше, йде про півкільце, яке охоплює частини висот району "Літак". Відповідну операцію блискуче реалізувало українське командування, далі справа легша - ліквідувати сили РФ в самому місті, вважає експерт.  

"Оперативне оточення. Така "напівпідкова" навколо Бахмута, висот. От якраз укріпрайон "Літак" є і частиною Бахмута, і частиною цих висот. Тому ми контролюємо висоти і виходимо на їх повний контроль в "напівпідкові" Бахмута. Далі ми будемо знищувати всіх тих, хто в Бахмуті залишиться. Дуже хороший план. Він був майстерно виконаний оперативним керівництвом ВСУ. Зараз йдемо до завершення цього плану", - вказав він. 

Сирський повідомив про оперативні успіхи в Бахмуті

Нагадаємо, що вранці 24 травня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський уточнив оперативну ситуацію в Бахмуті. Він вказав, що оборона на цьому напрямку триває. Є певні успіхи"на флангах Бахмута".

Згідно з ранковим зведенням Генштабу, за минулу добу наша армія провела 26 бойових зіткнень з ворогом на "головних" напрямки фронту. Одним з них є Бахмутський район і місто Бахмут. Також важкі бої йдуть за Мар'їнку. 

Вас також можуть зацікавити новини: