На Донеччину перемістили підрозділи окупантів з Чечні та ПВК "Вагнер" / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Донецьку область переміщено окремі підрозділи окупантів з території Чеченської Республіки та зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Як зазначили у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, підрозділи перемістили з метою нарощення угруповання російських військ. 

"У тимчасово окуповане місто Дебальцеве на Донеччині, з метою нарощення угруповання військ, переміщено окремі підрозділи з території Чеченської Республіки та зі складу приватної військової компанії "Вагнер", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Крім того, зазначається, що виявлено перегрупування окремих підрозділів окупантів в районі населеного пункту Молочанськ Запорізької області. За наявною інформацією, вивільнено окремі позиції та знято окремі блокпости.

Ситуація на Донеччині

Російські війська намагаються посилити свої позиції на окупованих територіях після відступу з Херсона. За даними ISW, російські війська починають посилювати свої позиції в окупованих Луганській, Донецькій та східній частині Запорізької областей за рахунок особового складу, відведеного з Херсонської області, та мобілізованих військових.

Військовий експерт Владислав Селезньов вважає, що атаки росіян на Авдіївському напрямку в Донецькій області не стануть успішними навіть після підкріплення професійними військовими, які вийшли з-під Херсону.

Крім того, росіяни не припиняють бити по цивільній інфраструктурі Донеччини. Так, 22 листопада 2022 року окупанти обстріляли Часів Яр у Донецькій області, внаслідок чого було поранено двох людей.

Вас також можуть зацікавити новини: