Тривають важкі бої на Донбасі / фото pixabay

Російські окупаційні війська хочуть посилити прорив на північний захід від Авдіївки і розширити плацдарм навколо населеного пункту Очеретине Донецької області.

Таких висновків дійшов експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке. За його словами, загарбницькі сили просунулися вздовж залізниці на 3 км углиб позицій української армії і увійшли в селище Очеретине.

Рьопке заявляє, що українські сили кілька місяців успішно оборонялися на цьому напрямку, але зараз "залишили позиції з невідомої причини". Він зазначає, що росіяни намагаються перебільшити значення і масштаби свого прориву.

Відео дня

"Як підкріплення в Очеретине вже перекинуто 47-ту окрему механізовану бригаду ЗСУ, вона вступила в бій із російським авангардом. Важкі бої зав'язалися за довколишнє село Новокалинове", - додав він.

Прорив в Очеретиному: що відомо

Сьогодні аналітики DeepState повідомили, що російські війська зайняли центр і більшу частину Очеретиного, на околицях з ними ведуть бої українські захисники.

За їхніми даними, "під питанням" залишається тільки район "Гідробудівників". Варто зазначити, що в Генеральному штабі Збройних сил України цю інформацію ніяк не коментували.

У вечірньому зведенні повідомлялося, що на Авдіївському напрямку українські сили відбили 10 атак у районах населених пунктів Новобахмутівка, Семенівка, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове.

Окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Новокалинове, Бердичі, Олександропіль, Семенівка та Ільїнка, а також обстріляли з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів, серед яких Очеретине, Новобахмутівка та Уманське.

Вас також можуть зацікавити новини: