Навіщо РФ кидає неефективні підрозділи під Бахмут: експерт розкрив причину / фото УНІАН

На Бахмутському напрямку знизилася інтенсивність бойових дій на тлі перегрупування росіян – ворог замінює бійців ПВК "Вагнера" регулярною армією.

Експерт з оборони Майкл Кларк у коментарі Sky News припустив, що заміна "вагнерівців" ще менш ефективними підрозділами (в тому числі, бійцями так званої "ДНР") говорить про те, що росіяни не очікують нападу України на цьому напрямку під час майбутнього контрнаступу.

"Росіяни досить бідними силами просуваються до Бахмута, що мені дещо говорить про те, що росіяни не очікують нападу там. Бо він (Бахмут - УНІАН) не має стратегічної цінності, він ніколи не мав", – сказав Кларк.

Відео дня

За словами Кларка, ситуація нагадує гру в рулетку. 

"Тепер колесо обертається, і настав час робити ставки. Всі пересувають свої фішки по столу, чекаючи, яке число випаде: ось тоді дійсно почнеться наступ", – говорить він.

Ситуація в Бахмуті - що потрібно знати 

Протягом останніх днів російські окупанти на Бахмутському напрямку не проводять наступальних дій, але продовжують обстріли. При цьому триває перегрупування сил - "вагнерівці" виводять свої підрозділи з Бахмута, на їх місце заходить регулярна армія і сили так званої "ДНР". 

Вранці 31 травня Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що на Бахмутському напрямку протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив.

Вас також можуть зацікавити новини: