false

Почалася нова доба героїчного протистояння українського народу російським загарбникам.

УНІАН веде онлайн-трансляцію з міста-героя Харкова:

22:51 ЗСУ вже на підступах до Херсона У радіусі 20 км точаться важкі бої за місто, розповів депутат херсонської облради Сергій Хлань. Таки не збрехав Арестович! Віримо у ЗСУ.

22:22 Польша подписала свой самый большой военный контракт на 250 танков "Абрамс".

21:35 росіяни панікують та риють окопи у прикордонному з Харківською областю районі. Місцеві жителі Шебекінського району Бєлгородської області росії дуже напружилися, коли в їх районі почали рити окопи. Глава округу навіть записав відеозвернення до місцевих: все норм, це риють те, що треба рити. Нагадаємо, в Бєлгородській області, що межує з Харківщиною, за останні тижні містичним образом вибухнули склади боєприпасів та нафтобаза.

21:17 Тисячі російських окупантів вже знайшли смерть на нашій землі! У нашому серці лють замість страху. І жага помсти.

Щодня наш народ наближає перемогу. Ми здолаємо цей шлях. Переможемо!

21:15 З початку вторгнення російських військ на Харківщині поліція затримала 132 зловмисники У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримано 12 російських військовослужбовців, 2 посібники та 2 учасники ДРГ, 8 підозрюваних у умисному вбивстві, 2 підозрюваних у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, 1 підозрюваний у насильстві по відношенню до правоохоронців5 а також злочини, пов'язані з незаконним поводженням зі зброєю.

20:43 Усі у Європі мають просто перестати боятися. Перестати бути слабкими. Мають ставити цінності та демократію вище, ніж ті погрози, які поширює Росія. Я впевнений, що страх – це не про вас. Але я прошу вас зробити все, щоб і в інших держав Європи не було страху. Ви можете допомогти нам. Допомогти миру". Президент України Володимир Зеленський звернувся до народу й політиків Іспанії.

20:31 Лідер гурту "Океан Ельзи" виступив перед бійцями 128-ї бригади Вакарчук приїхав у зону бойових дій та дав невеликий "живий" концерт, акомпануючи собі гітарою.

20:14 Губернатор Харьковской области заявил, что под Изюмом сбили современный российский вертолет украинской ракетой "Стугна" ▪️ Под Изюмом наши Герои Вооруженных Сил Украины сбили вражеский современный дорогостоящий вертолет Ка-52. Что примечательно, вертолет был сбит ракетой на украинском производстве "Стугна". Тем самым наши военные спасли сотни украинских жизней! ▪️ Также сегодня возле Изюма ВСУ уничтожили российские танки, которые прорвались в Барвенково. Потери кафиров подсчитывают.

19:54 Через бої на Ізюмщині в Боровій скасовано евакуацію автобусами до Краматорська. "У зв'язку із загостренням ситуації щодо запланованого маршруту руху евакуаційних автобусів завтра, 06.04.2022 року, евакуація з Борівської громади до евакуаційних поїздів у м. Краматорськ скасовується… Рішення, їхати чи залишитися, приймаєте виключно ви самі, зваживши всі за і проти. Тим, хто хоче виїхати, ми намагаємось допомогти. Про будь-які зміни повідомлятимемо додатково", — інформує голова Борової Олександр Тертишний.

19:33 "Ми [Росія] прийшли до вас не для того, щоби завоювати землі. Ми прийшли, щоб забезпечити довгоочікуваний світ просоченою кров'ю землі Донбасу <…> Не дайте Заходу досягти його мети, Володимире Олександровичу [Зеленський]. Прийміть правильне рішення, яке потрібне вашій країні, бо Захід готовий воювати до останнього українця. Потім може бути надто пізно", — сказав на засіданні Радбезу ООН постійний представник Мародерської Федерації, свинець Василя Небензя. Вони реально намагаються впарити в ООН всю цю дичину для визволителів, якою годують вас'янів біля телевізора. Це не провал дипломатії, це повна її відсутність.

19:18 Українська актриса театру та кіно Ада Роговцева заявила, що звірства, які вчинили російські окупанти в Україні, ніхто ніколи не пробачить. На думку зірки, ми маємо подолати страх, але не ненависть до них:

18:58 Питання з евакуацією тварин із харківського екопарку вирішено, — повідомляє заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

18:28 На Харківщині під час боїв за Малу Рогань оккупанти застосували фосфорні та термобаричні боєприпаси.

Військові знайшли термобаричні та фосфорні снаряди під реактивну установку "ТОС-1А" "Сонцепек".

18:27 Поліція Харківської області викрила чоловіка, який за умов військового стану вчинив крадіжку 800 тисяч гривень у загиблих громадян.

18:20 У Бучі після визволення залишилося лише 3700 осіб. Про це заявив міський голова Анатолій Федорук у ефірі телемарафону. Водночас, мер поки не радить повертатися до міста громадянським громадянам – продовжуються роботи з розмінування. У 2021 році населення Бучі оцінювалося у 30 тисяч людей.

18:15 Наші воїни заслуговують на найбільшу вдячність. Нагородивши найкращих синів України Зірками Героїв. На жаль, двох із них – посмертно. Пишаємось кожним, хто захищає нашу державу. Завдяки вам ми вистояли та продовжуємо боротися.

18:13 Мер Херсона Ігор Колихаєв повідомляє, що російським військовим повністю злили базу даних на всіх активістів у Херсоні, учасників тероборони та АТО: "Вони знають про всіх від початку до кінця" "Їм "доброзичливці" повністю злили базу даних на всіх активістів, які перебували у місті. У них виявилися особисті справи на кожного мого профільного заступника, інформація умовно від родоводу дружини до прізвиська коханого собачки. Наразі повністю тут знаходиться Росгвардія, ФСБ, які "обробляють" активістів, "працюють" за АТОшниками. Вони знають про всіх від початку до кінця.

17:24 Засідання Ради безпеки ООН щодо воєнних злочинів в Україні.

17:14 Зараз Росія прагне захопити весь регіон Донбасу на сході України – голова НАТО.

17:08 Народний депутат України Данило Гетьманцев щодо упрощеного оподаткування бізнесу.

16:59 США передадуть Україні дрони-камікадзе Switchblade 600, - Bloomberg Пентагон планує замовити та відправити в Україну 10 безпілотників Switchblade новітньої моделі, озброєних протитанковими боєголовками, на додаток до раніше оголошених поставок менш потужної версії, повідомили дві людини, знайомі з рішенням.

16:42 Перехід на розрахунки в рублях просто викине нас із міжнародних ринків - Володимир Лісін, найбагатший росіянин за версією Forbes, статки 18 мільярдів доларів Мільярдери починають робити боязкі спроби відповзти від Кремля, подаючи сигнали "ми не з ними"

16:30 Питання з евакуацією тварин із харківського екопарку вирішено, - повідомляє заступник мера Дніпра Михайло Лисенко.

16:27 VP Epic Games надіслали всі доходи від гри Fortnite, отримані за період з 20 березня до 3 квітня, на гуманітарну підтримку українців. Дякую! Вдалося зібрати 144 мільйони доларів США. Кошти розподілені між такими організаціями: Direct Relief, ЮНІСЕФ, Всесвітньою продовольчою програмою ООН, Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців та World Central Kitchen.

16:23 Чеське тв: Чехія відправила в Україну кілька танків Т-72 та бойових машин піхоти.

16:13 З тимчасово окупованої Балаклії на Харківщині евакуювали пацієнтів обстріляної лікарні, 18 з них — за межі міста Евакуація тривала протягом двох днів, працювали п'ять бригад, підтвердив Суспільному директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

16:11 У Росії її більше не передбачено покарання за мародерство. Раніше в оркостані діяла стаття 266 КК. Вона передбачала позбавлення волі на строк від 3 до 10 років за крадіжки речей на полях битв. Але тепер "даний склад злочину декриміналізований". Тобто путін і його посіпаки вирішили ще сильніше заохотити своїх солдатів обкрадати звичайних українців.

15:53 СБУ підозрює керівника Миколаївської окружної прокуратури у державній зраді.

15:48 ЄС заборонить російським судам заходити до портів Євросоюзу, заявив глава Єврокомісії.

15:45 На Ізюмському напрямку ЗСУ вперше використали трофейні ТОС-1А "Сонцепок" проти російської армії Про це повідомив речник Одеської ОВ Сергій Братчук.

15:35 Мэр Харькова Игорь Терехов уверяет, что город хорошо вооружен и подготовлен к обороне, а также попросил жителей не паниковать.

15:29 Арестович назвав нові терміни завершення активної фази війни.

15:21 Російські окупанти намагаються поновити наступальні дії на сході України. "У напрямку Барвінкове [противник] має частковий успіх, просунувся на 7 км, опанував село Бражківка". – Генеральний штаб Збройних Сил України.

15:10 Росія готує масштабну провокацію в Маріуполі, щоб звинуватити у ній Україну, повідомляє Служба безпеки України За наявними у СБУ даними, окупанти готують масштабну фальсифікацію: планують зібрати в одному місці тіла маріупольців, убитих самими ж росіянами, та представити їх, як масові жертви українських військ.

14:59 Мер Харкова висловився з приводу новини "про швидке захоплення Харкова"

14:57 На Донеччині однією танкову колону Орди поменшало. Наша земля стала чистішою ще на кілька ґвалтівників, мародерів та вбивць.

13:40 ЗСУ застосували ворожий "Солнцепек" проти самих окупантів.

12:54 Перша допомога: при попаданні азотної кислоти в очі необхідно промити їх проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні на шкіру - уражену поверхню обмити водою, додаючи до неї питну соду, мило. При проковтуванні азотної кислоти показано промивання шлунка великою кількістю води.

12:14 Російських військових, які влаштували різню у Бучі, перекидають на харківський напрямок, — повідомляє розвідка.

11:51 У Рубіжному російські військові потрапили до цистерни з азотною кислотою. Місцевих жителів просять не виходити на вулиці, щоб не наражати своє життя на додаткову небезпеку.

11:16 Нинішня гуманітарна криза в Україні вже стала однією з найбільших за останні 30 років.

10:28 Ситуація в Харківській області станом на 5 квітня:

За минулу добу окупанти нанесли 54 ударів із різних видів зброї дальної дії: артилерійські удари, мінометні і танкові обстріли, обстріли з РСЗВ. Постраждали райони Салтівки, П’ятихатки, Олексіївки, Холодної Гори, Дергачі, Барвінкове, Чугуїв. Серед мирного населення є постраждалі внаслідок вчорашніх денних обстрілів в Харкові та Чугуєві. У Харкові та районі - 4 загиблих, 3 людей госпіталізовані. У Чугуївському районі - 2 загиблих, 5 осіб поранені.

10:15 Вчора вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони знищили ворожу ракету у небі над Волинню. Падіння уламків негативних наслідків не спричинили.

09:44 З початку повномасштабної війни в Україні загинуло 165 дітей, найбільше дітей постраждали в Київській області та Києві, а також у Донецькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Сумській та Житомирській областях – заявили в прокуратурі.

09:07 Втрати ворога на ранок 5 квітня.

00:03 Президент України Володимир Зеленський виступив зі зверненням.

"Продовжуємо готуватися до ще більш жорстокої активності окупантів на східному та південному напрямках. Ми знаємо, що вони збираються робити на Донбасі. Знаємо, що вони збираються робити біля Харкова, в деяких інших районах держави", - зазначив він.

01:08 Жителі Харкова почали повідомляти про вибухи. Повітряну тривогу в місті не вмикали.

01:13 Над Харковом з'явилося світіння. Місцеві жителі продовжували чути вибухи. З'явилася інформація про пожежі.

03:05 У Харкові та Харківській області оголошена повітряна тривога! Всіх просять спуститися в укриття. Над містом були чутні літаки. 

03:48 Повітряну тривогу в Харкові та області скасували.

04:03 На Харківщині знову оголошена повітряна тривога!

05:54 У місті та області скасували тривогу через майже дві години. Місцеві жителі повідомляють, що бачать пожежі і чули вибухи.

Трансляція оновлюється...