Путін готує новий наступ на Україну, зазначив Піонтковський / фото REUTERS

Російський публіцист і опозиціонер з США Андрій Піонтковський вказав на фактори, які можуть свідчити про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готує новий масштабний наступ.

"Є досить серйозні ознаки того, що Путін піде на якусь авантюру. Він буде не просто продовжувати тілами мобілізованих просуватися з вулиці на вулицю Бахмута, а зробить спробу прориву танковими колонами", - заявив експерт, передає 24 канал.

Серед факторів, які вказують на підготовку до такого наступу, Піонтковський назвав заплановане на 22 лютого звернення Путіна до Федеральних зборів, яке відкладалося ще з минулого року:

Відео дня

"А з чим він повинен виступити? Розповісти, що на околиці Бахмута росіяни захопили одну з вулиць? Ні, він збирається виступити з чимось більш масштабним".

Крім того, за словами Піонтковського, в російських ліберальних медіа з'явилися так звані "витоки" з Генерального штабу РФ про те, що офіцери працюють над планом наступу, який може початися приблизно у середині лютого: "Згадуються механізовані колони і танкові атаки".

Новий наступ РФ - новини про загрозу

В Інституті вивчення війни дійшли висновку, що росіяни поспішають розпочати новий масштабний наступ. Вони хочуть встигнути до надходження важкої західної техніки в Україну.

На думку військового експерта Олексія Мельника, керівництву РФ необхідно чимось похвалитися до річниці масштабного наступу, саме тому вони зацікавлені в новій атаці.