Луганщину охопили пожежі / фото ДСНС

У районі селищ Золоте та Хутір Вільний бойовики атакували позиції українських військових, що спровокувало масштабні пожежі.

Про це повідомляють українські військовослужбовці, передає ТСН.

"Ми думали загасити, але вони відкрили вогонь по нас. Не давали можливості вилізти, загасити", - каже боєць з позивним "Марс".

Читайте такожБойовики обстріляли українських військових біля охопленої вогнем Станиці Луганської

Напередодні ввечері окупанти скинули близько 30 сигнальних ракет, а коли ЗСУ намагалися загасити пожежу, запрацював ворожий кулемет. Гасити пожежу почали лише пізно вночі.

Місцевим пожежникам допомагають рятувальники з інших областей, а силовики і місцеві чиновники шукають причини загоряння. Серед ймовірних - необережне поводження з вогнем та умисний підпал.

Пожежі на Луганщині: що відомо

  • 30 Вересня на території Луганської області було зафіксовано 146 пожеж, станом на ранок 1 жовтня ліквідовано 82 пожежі, триває гасіння 64 пожеж, які в результаті сильного вітру швидко поширилися на значну площу - близько 9,3 тис.гектарів.
  • За фактами пожеж поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
  • У штабі ООС причиною масштабних пожеж називають обстріли з боку бойовиків. Через них припинив роботу пункт пропуску "Станиця Луганська".
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що він поки не пов'язує пожежі на Луганщині з обстрілами бойовиків.