Уламки загадкового дрона знайшли в РФ / колаж УНІАН, фото t.me/UAVDEV

Реактивні дрони українцям вже давно відомі, а їхнє створення було лише питанням часу і доступу до західних комплектуючих. Таку думку висловив військовий експерт і оглядач Михайло Жирохов, оцінивши фотографії та заяви росіян про загадковий український БПЛА, передає "Фокус".

За його словами, двигуни в Україні теж були, проте їхньої потужності не вистачало, щоб доставити бойову частину на велику відстань.

"Бачу, що знайшли доступ до малогабаритних реактивних двигунів західного виробництва. Історія розвивається по спіралі, можна згадати експерименти німців під час Другої світової війни з ФАУ-1, який теж був з реактивним двигуном. Двигунобудування просунулося далі, і такі можуть робити. Питання тільки в дальності ураження, скільки дрон зможе пролетіти, оскільки реактивні двигуни вимагають дуже багато палива", - зазначив він.

Відео дня

Експерт припустив, що подібні дрони можуть збирати ентузіасти:

"Це Кулібіни. Як правило, якщо цим займаються волонтери, люди, які повернені на цій справі, то заряди виготовляються не серійно, а з того, що є під рукою. Дуже часто для бойової частини використовують гранати від РПГ-7, розбирають все, що погано лежить, з чого можна зробити вибуховий пристрій".

При цьому Жирохов не взявся оцінювати ефективність таких дронів. Зазначається, що коли бойові дрони застосовуються ентузіастами, то вони мало замислюються про ефективність ураження.

Загадковий український дрон атакував РФ - що повідомлялося

Нагадаємо, 7 лютого з'явилася інформація, що Україна нібито застосувала реактивні дрони-камікадзе.

Зазначалося, що дрон виконаний за схемою "літаюче крило", як іранські "Шахеди" і аналогічні їм російські "Герані". Також вказувалося, що новий безпілотник має німецький малогабаритний турбореактивний двигун JetCat P400-PRO тягою 43 кг. Дальність його польоту може становити до 300 км.

Вас також можуть зацікавити новини: